Ekiga for Windows

December 25, 2006

I’m currently searching for multiplatform (Linux, Windows XP) solution for audio+video transmission. I’ve summarized list of usable programs I found so far.

Read More

Příjezd

September 21, 2006

Minulý víkend jsem se po několika týdnech příprav přesunul z Prahy do Londýna. Pár dní před koncem zkouškového období se mi podařilo odstranit poslední překážku odjezdu - dokončit všechny požadované zápočtové písemky a zkoušky ve škole. Pokusím se občas něco sepsat ohledně příprav a průběhu přihlašování do studentského programu Socrates/Erasmus a života v Anglii.

Z Prahy jsem vyrazil v sobotu autobusem, předpokládaný termín přijezdu 11:15 místního času. Na webu Student Agency jsem nenašel zmínku o tom, jestli autobus jede Eurotunelem nebo se plaví trajektem. Až do odjezdu jsem doufal, že bude platit druhá varianta .. jak jistě tušíte, jelo se EuroTunelem ;). Na hranicích mezi Francii a Velkou Británií si nás celníci vyhlídli, vyházeli celý autobus a všechna zavazadla zrentgenovali - notebook naštěstí prohlídku přežil. V Londýně mě pak čekala doprava metrem, asi 20 minut pěšmo ke škole a následné ubytování na koleji.

Read More